Pelut

El moviment hippy va arribar a Eivissa i Formentera a mitjan dècada de 1960. L’arribada de milers de persones de l’estranger va aportar sous a la societat eivissenca i una potent imatge exterior que va atraure a més turisme. A més, es consideren els hippies com un dels primers moviments d’oposició al franquisme des dels anys inmediatament  posteriors a la Guerra Civil.

Encara que l’arribada dels hippies va aportar coses positives, molts eivissencs i formenterers no veien amb bons ulls a aquells estrangers amb roba tan estrafalària. Molts dels homens duien cabells largs, així que varen a començar a rebre el nom de peluts.

pelut hippy eivissa ibiza

Encara que avui en dia es podria afirmar que no queden hippies, la paraula ‘pelut’ encara es continua utilitzant per referir-se a aquelles persones amb estètica similar. Hem de comentar que, encara que sempre depèn del contexte, pelut s’utilitza de forma despectiva. Val més no utilitzar aquesta paraula davant algú si no el volem ofendre!

Per últim, volem comentar que a s’estiu de 2016 es va inaugurar es monument del hippy al Port de Vila. Des d’Eivissenquisme Il·lustrat proposam que aquest monument es digui ‘Monument als peluts’!