Moscard

Em consider una persona ecologista però… tan de bo s’extingix aquest animal!! Parlam des moscard, un dels insectes més odiats a tot el món. Per a què serveix? Quina utilitat té? Hi ha cap manera d’erradicar-lo per sempre? És seguir pensant en moscards i em comença a picar tot es cos! Per cert, a Eivissa dius mosquit o moscard?

El pitjor record que tenc d’aquest animal és el d’aquelles nits d’estiu, amb finestres obertes, llum apagada i es brunzit agut a ses orelles. Un moscard amb gana a vengut a visitar-me. Així que em tocava encendre un llum, i perseguir-lo per tota l’habitació fins a conseguir esclafar-lo. El resultat era doble: sa meua paret es convertia en un quadre digne d’en Jackson Pollock i estava tan desvetllat que ja no podia tornar a dormir.

El maleït Moscard Tigre

Des de fa uns anys, tenim un nou «amic» amb naltros. Es tracta del moscard-tigre, una nova espècie que en poc temps s’ha estès per tota Eivissa i Formentera. Aquest insecte no emet el característic brunzit que tan odiava de petit però en canvi sa seua picada és molt més dolorosa. Pica i provoca una bona ‘fava’ a sa pell.

Aquesta espècie era inexistent a ses nostres illes fa uns anys. Per desgràcia, possiblement amb procedència asiàtica, s’ha estès de manera ràpida i ara es una de ses espècies de moscards dominants. Paciència antimoscards per ses seues picadures!